Autor: Kadi Heinsalu • 20. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arsti eriala kohad juba täis

Tänavu oli arsti eriala Tartu Ülikooli astujate seas kõige nõutavam, ja seetõttu pääsevad sinna vaid sisuliselt maksimaalsete riigieksamite tulemustega noored, kirjutab Eesti Päevaleht.

Vaadates täna hommikuse seisufa SAISist (koht, kus haridusministeerium paneb üles sissesaanute nimed), siis on sisuliselt ka 140 kohta inimestega täidetud, nimesid saab lugeda https://www.sais.ee/avalik/et/PGNMI/et_pingerida_nmi_13_8160.html. Kaksteist nime on veel asendatud X-tähtedega-

Seda, et arstiks pääsevad õppima üksnes helgematest peadest helgeimad, näitab ka statistika. 140-le arsti eriala õppekohale esitas avalduse 386 inimest. Sel aastal peavad riigieksamite tulemused olema sisuliselt maksimaalsed, sest 140 vastuvõetava arvestatavate riigieksamite keskmine punktiskoor oli 88,4. Seevastu näiteks õigusteadust pääsesid õppima 65-punktise lävendi ületanud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099