Autor: Ken Rohelaan • 23. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avastini müügikasv jäi seisma

Bevatsizumabi sisaldavat vähiravimit Avastini müüdi 2008. aastal ligi kolm korda rohkem kui aasta varem, kuid mullune väljastatud kogus jäi peaaegu samaks.

Ravimiameti andmetel väljastati 2009. aastal apteekidesse kokku 426,6 grammi bevatsizumabit, mida on sellele eelneva aastaga võrreldes ligi viis protsenti vähem.

Ravimiameti ravimite osakonna juhataja asetäitja kohusetäitja Ott Laiuse sõnul on erinevate annuste ja intervallide tõttu keeruline hinnata, mitu patsienti võis saada ravi bevatsizumabiga, sest seda manustatakse vastavalt patsiendi kehakaalule ning seetõttu võivad kasutatavad annused olla väga erinevad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708