Autor: Violetta Riidas • 5. august 2010
Ainult tellijatele

2-kloroprokaiin on tõhus ja ohutu

2008. aasta mais ilmus juhtivas erialaajakirjas Acta Anaesthesiologica Scandinavica artikkel „Efektiivne doos päevakirurgias spinaalanesteesiaks 2-kloroprokaiiniga”, mille autoriteks on dr Andres Sell ja dr Toomas Tein Tartu Ülikooli Kliinikumist ning prof Mikko Pitkänen Helsingi Ülikooli Ortoni Kliinikust.

Spinaalanesteesia ühekordse süstena on ohutu ja laialt levinud regionaalanesteesia meetod. Lühiaegsete päevakirurgiliste operatsioonide puhul on ravimina kasutatud lokaalanesteetik lidokaiini. Viimasel dekaadil on aga ilmnenud lidokaiini kasutamisel haigeid häiriv nn mööduv radikulaarne sümptoom, mis väljendub tugeva valuna tuharates ja reite tagapindadel spinaalanesteesia möödumisel. Sellest tulenevalt on püütud leida alternatiivseid ravimeid ning üheks paljulubavaks ja vähe uuritud spinaalravimiks on 2-kloroprokaiin (2-CP).

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708