Autor: Triin Tabur • 11. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurbritannias levib uudne haiglabakter

Eksperdid hoiatavad, et Suurbritannia haiglates levib uus antibiootikumide ravile allumatu superbakter.

Bakter, mis toodab NDM-1 nimelist ensüümi, on pärit patsientidelt, kes käisid Indias ja Pakistanis ravil. Kuigi hetkel on Suurbritannias registreeritud vaid 50 juhtumit, kardavad teadlased, et see võib muutuda globaalseks. Ekspertide sõnul on vaja pidevat järelevalvet ja uusi ravimeid, vahendas Tarbija24 uudisteportaali BBC.

NDM-1 võib eksisteerida erinevates bakterites ning muudab need ka kõige tugevamate antibiootikumide vastu resistentseks. Eksperdid kardavad, et NDM-1 võib levida ka teistele bakteritele, mis on teistele antibiootikumidele resistentsed. Lõpuks võib see aga põhjustada ohtlikke ravimatuid infektsioone, mis levivad väga kiiresti inimeselt inimesele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708