Autor: Triin Tabur • 17. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eurole üleminek nõuab tööd ja raha

Tuleva aasta 1. jaanuarist vahetab Eesti krooni euro vastu. Kui apteekrite jaoks kulgeb teisele valuutale üleminek pigem märkamatult, siis sotsiaalministeeriumit ja suurhaiglaid ootab märkimisväärne hulk muudatusi.

Sotsiaalministeeriumi infotehnoloogilist valmisolekut eurole üleminekuks oodati nagu kõigilt ministeeriumitelt tänavu aasta juuliks. Mahukaid süsteeme etteantud ajaga päris valmis ei jõutud, mistõttu jätkub nende arendamine veel sügiselgi.

Ministeeriumi siseauditi ja eurole ülemineku töögrupi juht Apo Oja kinnitas, et 1. augusti seisuga ollakse siiski graafikus. “Kui riigiasutus jääb algselt planeeritud ajagraafikust maha, siis üldjuhul on peamine probleem kogemuse puudumine, seda nii riigiasutuse kui ka eraettevõtjate poolel, keda lepingupartneritena kasutatakse,” põhjendas Oja.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099