Autor: Kärt Blumberg • 27. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgusid imikusurmade juurdluse esimesed tulemused

Mainzi Ülikooli kliiniku traagilise sündmuse uurimine küll veel käib, aga selgunud on esimesed tulemused: bakteriga oli nakatunud tilgutikott. Edasi uurivad juhtumit eksperdigrupid.

Saksa riigisekretär tervishoiu alal Michael Ebling väitel kinnitas juurdlus, et kolme imiku surma põhjustanud nakkus jõudis Mainzi kliiniku laste intensiivosakonda bakteriga nakatunud tilgutikotiga. Seetõttu võis enterobakter tilgutisse sattuda nii haigla apteegis kui ka tootjate juures, vahendab Postimees portaali Spiegel-Online.

Kliiniku juhtkond oletab, et nakkus jõudis tilgutisse nende apteegis, siiski pole Eblingi sõnul selle kohta veel ametlikke tõendeid. Eblingi väitel on apteegi töötajad andnud väljaheiteproovid, et uurida nende nakatumist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099