Autor: Kärt Blumberg • 4. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aegunud tervisetõend peatab juhtimisõiguse

Uus liiklusseadus toob päris palju muudatusi. Mõned neist vajaksid juba praegu asjade ülevaatamist, et 1. jaanuaril hetkega väga kiire ei hakkaks.

«Üks suhteliselt oluline asi, mis küll ei ole liiklusreegel, aga mis väga paljusid juhte puudutab ja tahaks, et see ei oleks selline halb ootamatus, on näiteks juhi tervisetõendiga seonduv. Nimelt peatub alates 1. jaanuarist 2011 juhtimisõigus, kui juhi tervisetõend on aegunud,» ütles Postimehele maanteeameti nõunik Villu Vane, kelle sõnul võib selliseid juhte olla uue aasta alguse seisuga küllaltki palju.

Muudatus võib tuua kaasa arstide töökoormuse mõningase tõusu, sest juhid ei ole ilmselt olemasolevaid õigusakte, sealhulgas liiklusseadust järginud, tunnistas maanteeameti peadirektori asetäitja kohusetäitja Juhan Kaarpalu intervjuus Meditsiiniuudistele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099