Autor: Violetta Riidas • 8. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peopesalaps Maria on juba 11

Lapseootel naise organism ei suutnud oma ülesandega toime tulla. See oli rasedusmürgistus! «Arstid lootsid päästa mu elu, aga päästsid meid mõlemaid,» ütleb Triinu Paemurd oma 11-aastast tütart emmates.

Maria-Florenzia Kohleri sünnikaal oli 482 grammi. Tüdruk läks tänavu viiendasse klassi nagu iga teinegi 11-aastane laps. Kui ta nüüd kaalu peale astub, näitab see 33 kilo, kirjutas Tartu Postimees.

Laupäeval oli Maria-Flo shy; shy;renzia Kohler palutud koos paljude teiste väga enneaegsena sündinud lastega Tartu Ülikooli Kliinikumi vastsündinute osakonna 30. tegevusaasta sünnipäevale. See oli eriskummaline kokkutulek, kuhu olid palutud kõige tillemalt sündinud ja haiglas ravil viibinud patsiendid koos pereliikmetega. Osakonna juhataja Heili Varen shy;di hindas rahvahulka ja ütles, et oma paarsada inimest on kokku küll.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708