Autor: Violetta Riidas • 17. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomes mõistetakse kohut libaarsti üle

Karkkila ja Karjaa tervisekeskustes valearstina töötanud Mika Jokise (24 aastane) üle algas kolmapäeval Länsi-Uudenmaa kohtus Lohjal kohtuprotsess. Prokurör süüdistab Jokist jultunud võltsingus, loata tervishoiuteenuse pakkumises ja jultunud pettuses. Meest süüdistatakse nendes kuritegudes mõlemas linnas.

Jokinen jõudis Karkkilas tegutseda arstina pea aasta ja seejärel Karjaas kaks kuud. Jokinen on eeluurimise ajal tunnistanud end süüdi loata tervishoiuteenuse pakkumises, võltsimises ja petmises, kui ei ole nõus, et tegemist oleks olnud jultunud nahaalsusega.

Süüdistaja nõuab, et Jokinen hüvitaks riigile kuritegelikul teel teenitud 61 499 eurot.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099