Autor: Violetta Riidas • 22. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Emadus paneb naise aju kasvama

Teadlased kummutasid „titeaju“-müüdi, kui avastasid, et emadus paneb naisterahva aju tegelikult hoopis kasvama.

Tuleb välja, et levinud tõekspidamine, mille kohaselt rasedus ja sünnitus naiste mõistust pärsivad, on täiesti vale. Teadlaste väitel nende hallolluse maht hoopis kasvab, vahendas Forte ajalehte The Daily Telegraph.

Ameerika psühholoogialiidu üllitatud uurimuse raames leiti, et noorte emade ajud võtsid mahus juurde sedamööda, kuidas naised kohanesid järsu õppimiskõveraga, mida vastsündinuga hakkamasaamine neilt nõudis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708