Autor: Violetta Riidas • 28. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Borrelioosi levik meenutab epideemiat

Pooltel Muhu elanikel on olnud borrelioos – tõenäosus sellesse haigestuda on suurem kui grippi.

Borrelioosi pole lihtne ära tunda. Räägitakse isegi umbes 50 erinevast sümptomist. Nii võibki borrelioosi nakatunu kahtlustada endal hoopis kõiksugu muid hädasid, kirjutas Eesti Ekspress.

Muhu perearsti Lea Uutsalu jaoks on borrelioosi diagnoosimine igapäevane asi. Kuigi Merimetsa nakkushaigla arstid peavad võimalikuks haiguse ülediagnoosimist Eestis viimasel ajal, ei kehti see Muhu kohta. Uutsalu nimelt teeb koostööd Tartu Ülikooliga, kus iga juhtumit kontrollitakse.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099