Autor: Violetta Riidas • 28. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kukkudes saab viga 10 korda rohkem lapsi kui auto alla jäädes

Tervise Arengu Instituudi (TAI) andmetel vigastavad lapsed endid enim erinevates õnnetusjuhtumites (juhuslikud hingamisohutused, elektrivool, kiirgus, äärmuslike temperatuuride ja rõhu toime, kokkupuude mürgiste loomade ja taimedega, ülepingutus, reisimine ja puudusseisund jms) ja kukkudes.

2008. aastast pärit statistika andmeil sai ühe aasta jooksul sõidukiõnnetuses viga 1600 kuni 14 aasta vanust last. Suitsu, tule ja leekide toimel on viga saanud 327 kuni 14-aastast last, kirjutas Eesti Ekspress.

Märkimist väärib ka tahtlike enesekahjustuste arv- 45 alla 14 aastast ja 1291 15 aastast ja vanemat last. Sinna hulka loetakse kõik tahtlikult enesele tehtud vigastused ja mürgistused, nt läbi alkoholi, narkootikumide, ravimite, keemilisete ainete ja mürgiga või läbi poomise, uputamise, relvade, lahtise tule, lõhkeaine, terava esemega, kõrgelt allahüppamisega või liikuva objekti ette hüppamise läbi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099