Autor: Triin Tabur • 16. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perearst: läkaköha paanikaks pole põhjust

Läkaköhasse haigestumise mitmekordistumine ei anna paanikaks põhjust, kuid on järjekordne tunnistus sellest, et vaktsineerimise ärajätmine ei ole põhjendatud.

„Paanikaks ei ole põhjust, aga see on järjekordne tunnistus sellest, et ei saa kergekäeliselt suhtuda vaktsineerimise ärajätmisse või edasilükkamisse,“ ütles perearst ja Tartu Ülikooli peremeditsiini õppetooli dotsent Marje Oona Delfile.

Haigusjuhtumite sagenemine statistikas on Oona sõnul tingitud eelkõige sellest, et haigust tuntakse paremini ära. „Veel mõned aastad tagasi peeti läkaköha vaid väikelaste haiguseks, tänapäeval on seda diagnoositud ka noorukitel ja täiskasvanutel,“ rääkis Oona.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099