Autor: Triin Tabur • 2. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raport: Aafrikas on 2050. aastaks 70 miljonit HI-viirusse nakatunut

Rahvusvaheliste asjatundjate arvates tuleks Aafrika riikides keskenduda uute HI-viirusse nakatumiste ennetamisele, mitte niivõrd juba haigestunutele.

Aafrikas on HI-viirus 22 miljonil inimesel, vahendas Postimees.ee ajalehte Helsingin Sanomat.

USAs asuva Institute of Medicine'i raportis ennustatakse, et 2050. aastaks võib Aafrikas HI-viirusse nakatunuid olla juba 70 miljonit inimest. Praeguste ressursside juures ei suudeta neile kõigile tagada juurdepääs meditsiiniteenustele. Aafrika puhul oleks efektiivsem keskenduda uute nakkuste vältimisele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099