Autor: Violetta Riidas • 17. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: meedikutest lahkuks vaid 5%

Sotsiaalministeeriumis valminud uuringu kohaselt on tervishoiu- ja sotsiaalhoolekande sektoris välismaal töötamisest huvitatud vaid 5% potentsiaalsetest väljarändajatest.

„Ehkki meedias on palju kajastatud meditsiinitöötajate lahkumist välismaale, selgub siinsest uuringust, et võrreldes tööealiste üldkogumiga on suhteliselt vähem välismaal töötamisest huvitatuid just tervishoiu- ja sotsiaalhoolekande sektoris,“ kirjutab Brit Veidemann sotsiaalministeeriumis valminud poliitikaanalüüsis „Eesti tööealise rahvastiku väljarändepotentsiaal aastal 2010“.

Uuringu järgi on välismaal tervishoiu- ja sotsiaalhoolekande sektoris töötamisest huvitatud 5% potentsiaalsetest väljarändajatest. Nendest, kes kavatsevad antud sektoris välismaale minna, on 16% selleks ka ettevalmistusi teinud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708