Autor: Triin Tabur • 21. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õiguskantsler väisas Narva haigla psühhiaatriaosakonda

Õiguskantsler viis 9. detsembril läbi kontrollkäigu SA Narva Haigla psühhiaatriaosakonda. Visiidil kontrollis õiguskantsler, kas tervishoiuteenuste osutamisel on tagatud isikute põhiõigused ja –vabadused.

Kontrollkäigu raames külastas õiguskantsler osakonna ruume ning korraldas vastuvõtu seda soovinud töötajatele, patsientidele ja nende lähedastele. Õiguskantsleri vastuvõtule isikuid siiski ei ilmunud.

Kontrollkäigu tulemusena soovitab õiguskantsler SA Narva Haigla juhatusel ning psühhiaatriaosakonna juhatajal uuesti üle vaadata õiguskantsleri poolt eelneva, 2007. aasta kontrollkäigu raames tehtud soovitused, mis käsitlesid osakonnas teenuseid osutavate turvatöötajate koolitamist, ohjeldusmeetmete kohaldamise ruumi nõuetelevastavust, teabe edastamise keelt, tegevusteraapia teenuse pakkumist ning videovalve kasutamisest teavitamist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099