Autor: Triin Tabur • 31. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uue geeni avastamise võib mõjutada vähiravi

Jaapani teadlased avastasid geeni rolli maovähi arengus ja need tulemused võivad viia vastava pahaloomulise kasvaja uute ravivõimalusteni.

ASK-1 geeni on eelnevalt seostatud nii naha- kui ka soolevähiga. Uus uuring näitab, et see geen võib osutuda märklaudmolekuliks aga ka maovähiravis. Töö publitseeriti ajakirjas Proceedings of the National Academy of Sciences, kirjutas teadus.err.ee.

Ameerika Vähiühing hindab, et ainuüksi Ameerikas diagnoositakse 2010. aastal ligikaudu 21 000 uut maovähi juhtumit ja neist umbes 10 570 inimest sureb. Maovähi riskitegurite hulka kuuluvad suitsetamine, soolatud ja suitsutatud liha tarbimine ning nakatumine Helicobacter pyloriga. Praegused maovähi ravivõimalused hõlmavad kirurgilist sekkumist, keemia- ja kiiritusravi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099