Autor: Merike Kungla • 19. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kirurgid on suitsiidialtid

Iga kuueteistkümnes USA kirurg on kaalunud enesetappu kas siis masenduses või tööstressis olles või töise vea järel. Vastav uuring avaldati jaanuarikuu ajakirjas Archives of Surgery, kirjutas Mediuutiset.fi.

Kirurgidel on suitsiidirisk võrreldes muu elanikkonnaga kaks korda kõrgem. Ja seda vaatamata sellele, et neid „kaitseb“ enesetapu eest mitu tegurit: nad on kõrgelt haritud, neil on väärt töö ja enamus neist on ka paarisuhtes.

Suitsiidimõtted on arstide seas üsna levinud, kui meedikud ei otsi abi häbimärgistamise ja praktiseerimisõiguse kaotamise hirmust. Psühhiaatrilt on uuringu kohaselt abi otsinud vaid iga neljas enesetappu kaalunud kirurg.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099