Autor: Kadi Heinsalu • 4. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LTKH soovib hambaarstid tulemustasu peale panna

Lääne-Tallinna Keskhaigla (LTKH) juhtkond tegi hambaarstidele ettepaneku alustada veebruarist tööd tulemuspalga alusel, pakkudes miinumumtunnitasuks kuus 4,79 eurot + 10% kuukäibest. Ehkki hambaravikliiniku juhi Krista Vapperi kinnitusel on uutmoodi leping vabatahtlik, pöördus neli arsti usaldusisiku poole, kuna neid survestati uut moodi tööle hakkama.

Miinimutasule lisaks teeniksid arstid käibe pealt: mida suurem teenistus, seda suurem palk. Miinimumtasu 4,79 tunnis on 33% vähem kui arstide ja riigi esindajate kokkuleppeline minimaalne 7,16eurone tunnitasu. Selle on oma lepingute sõlmimisel aluseks võtnud haigekassa ja ka riik, kui maksab palka residentidele.

Oma nimel ei soovinud hambaarstid Meditsiiniuudistega rääkida, kuid nende eest kõneles arstide liidu usaldusisik haiglas, kardioloog Lembi Aug. Augi sõnul tulid neli arsti tema juurde ja kurtsid, et neid sunnitakse tulemustasu süsteemile üle minema. Arstid kahtlesid, kas tulemustasu vormis töötades saavad nad senise teenistuse. "Arst võib ju olla valmis tegema käivet 70 000 kr kuus, kuid patsiente käib järjest vähem, neil pole raha," selgitas Aug. Tema sõnul ei saa töölepinguseaduse järgi ühepoolselt lepingut muuta ja ta soovitas arstidele läbirääkimistele minna kas usaldusisiku või juristi juuresolekul, ka seda lubab uus töölepinguseadus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099