Autor: Merike Kungla • 7. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Marjad pakuvad kaitset Parkinsoni tõve arengu eest

Marjad sisaldavad rikkalikult antioksüdante flavonoide, pakkudes kaitset Parkinsoni tõve arengu eest.

Lisaks marjadele leidub flavonoide veel ka õuntes, šokolaadis, tsitruselistes jms, vahendab ERRi teadusportaal. Samas ei ole aga kõik flavonoidid oma toimelt võrdsed.

USA Rahvusliku terviseinstituudi rahastatud uuringu tulemused näitavad, et vaid antotsüaniinidena tuntud ühendid, mida leidub rohkelt marjades ja teistes lillakas-punastes puu- ja juurviljades, pakuvad vastavat kaitset. Uuringu tulemused kanti ette Ameerika Neuroloogia Akadeemia iga-aastasel konverentsil.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099