Ainult tellijatele
Autor: Merike Kungla • 12. aprill 2011
Ainult tellijatele
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustikad võivad pidurdada rasvarakkude arengut

Mustikate kasulikkus on teada, sest neis sisalduvad polüfenoolid pakuvad kaitset südameveresoonkonna tõvede tekke eest, võivad aeglustada vananemist ja olla kasulikud ka ainevahetusprobleemide korral, kirjutas ERRi teadusportaal. Hiljuti püstitasid Texase uurijad aga uue küsimuse, kas mustikatel võiks olla mingi roll ka rasvumise korral?

Teadlased uurisid, kas mustikates leiduvad polüfenoolid mängivad rolli rasvarakkude diferentseerumisel. Tegemist on protsessiga, mille käigus mittespetsialiseerunud rakud omandavad rasvarakkudele iseloomulikud jooned. On teada, et taimsed polüfenoolid aitavad sellise nn adipogeneesi protsessiga võidelda.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708