Autor: Merike Kungla • 13. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Populaarseim salakaup oli märtsis Xanax, Phenazepam ja Indometacin

Märtsikuu jooksul konfiskeeris maksu- ja tolliamet kokku 378 illegaalselt Eestisse toodud tabletti, teatas amet eile. Ravimeid püüti sisse smugeldada lennujaamas ja sadamas ning neid toodi Eestisse nii Rootsist, Indiast kui ka Taimaalt.

Nii saabus 9. märtsi hilisõhtul Kopenhaagenist Tallinna Lennujaama meessoost reisija, kelle pagasi läbivaatusel tuvastati 42 Xanaxi tabletti. Järgmisel päeval proovis Indiast läbi Soome Eestisse saabunud mees kaasa tuua 28 tabletti Tramadoli. Lennujaamast need tabletid siiski kaugemale ei jõudnud.

Ravimid näikse märtsis olevat kuum kaup, nentis ameti avalike suhete juht Anne Osvet.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099