Ainult tellijatele
Autor: Violetta Riidas • 3. juuni 2011
Ainult tellijatele
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Liidu Toiduohutuse Amet kontrollib aspartaami ohutust

Pärast uute teaduslike uuringute avaldamist, mis toovad esile aspartaami võimaliku negatiivse mõju rasedatele ning pakuvad tõendeid magusaine poolt tekitatud suurenenud vähiriskiga, palus Euroopa Komisjon ELi toiduohutuse valvekoeral (EFSA) korraldada aine täielik ümberhindamine hiljemalt juulis 2012.

Aspartaami on juba ümber hinnatud viis korda, kuna ainet lubati ELs kasutada alates aastast 1994. Järgmise korraline ümberhindamine oli planeeritud aastaks 2020 osana projektist, mille eesmärgiks on kõiki lubatud toidu lisaaineid ELis süstemaatiliselt uuesti hinnata.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708