Autor: Violetta Riidas • 3. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Liidu Toiduohutuse Amet kontrollib aspartaami ohutust

Pärast uute teaduslike uuringute avaldamist, mis toovad esile aspartaami võimaliku negatiivse mõju rasedatele ning pakuvad tõendeid magusaine poolt tekitatud suurenenud vähiriskiga, palus Euroopa Komisjon ELi toiduohutuse valvekoeral (EFSA) korraldada aine täielik ümberhindamine hiljemalt juulis 2012.

Aspartaami on juba ümber hinnatud viis korda, kuna ainet lubati ELs kasutada alates aastast 1994. Järgmise korraline ümberhindamine oli planeeritud aastaks 2020 osana projektist, mille eesmärgiks on kõiki lubatud toidu lisaaineid ELis süstemaatiliselt uuesti hinnata.

Eelmisel aastal avaldati kaks uuringut kunstlike magusainete tarbimisega seotud võimalike terviseriskide kohta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099