Autor: Triin Tabur • 19. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tätoveerijate põlvkonda ohustab C-hepatiit

C-hepatiidi viirus ohustab uut, augustajate ja tätoveerijate põlvkonda ning juba nakatunud haiged jõuavad eriarstini liiga hilja, selgus Eesti gastroenteroloogide seltsi korraldatud C-hepatiidi jälgimisuuringust, vahendas ERR-i uudistekülg.

Aastatel 2009-2011 läbi viidud uuringust ilmnes, et C-viirusele on tekkimas teistsugused levikuteed uue põlvkonna seas, näiteks augustajate ja tätoveerijate kaudu.

"Kuid ligi 30 protsenti Eesti haigetest sai C-viiruse enne 1990-ndate algust, mil see polnud veel avastatudki. Need inimesed nakatusid vere ja verekomponentide ülekande käigus," ütles uuringu eestvedaja dr Riina Salupere ja lisas, et doonorvere olukord on muutunud, sest tänapäeval kontrollitakse Eestis vereloovutusi väga põhjalikult.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099