Autor: Merike Kungla • 16. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pereõdede tegevusjuhendisse saavad kirja parimad praktikad

Perearst ja pereõde moodustavad unikaalse meeskonna rahva tervise parandamiseks. Mõlema valdkonda kuulub patsiendi nõustamine terve elukaare jooksul, kuid poleks otstarbekas, et nii arst kui õde täidavad sama ülesannet. Selleks, et õe roll paremini paika saada, tuleb appi tegevusjuhend, kirjutab Med24.

10. augustil Tallinnas toimunud pereõdede seminaril arutati, milline on pereõe roll praksises ning perearsti meeskonnas, kuidas tööd paremini korraldada ning millised on ootused pereõdede tegevusjuhendile.

Pereõest on saanud iseseisev spetsialist, kelle rolli aitavad määratleda paikapandud õigused ja kohustused. Kui mitmel pool üle Eesti on pereõdede iseseisev vastuvõtt juba igapäevane, siis mõnel pool on see veel arenemisjärgus. Ka õdede ülesanded on ikka veel varieeruvad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099