Autor: Violetta Riidas • 23. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haigekassa oli esimesel poolaastal plussis

Haigekassa esimese poolaasta aruandest selgub, et haigekassa tulud ületasid kulusid.

Tulusid laekus 3,5 protsenti prognoositust rohkem, kulutati aga 2,4 protsenti planeeritust vähem. Samas on võrreldes 2010. aastaga kasvanud haigekassa kulutused nii arstabile kui ka ajutise töövõimetuse hüvitisele.

Endiselt väheneb patsientide omaosalus ravimitele. Kui 2010. aasta I poolaastal tuli patsiendil soodusravimi ostmisel tasuda retsepti eest keskmiselt 8 eurot, siis 2011. aasta I poolaasta lõpus 7 eurot. Samas kasutab soodusravimeid 36 000 inimest rohkem.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099