Autor: Triin Tabur • 26. oktoober 2011
Ainult tellijatele

Annetatud luuüdi liigub üle pooltel juhtudel teise riiki

Kui veredoonorluse puhul läheb annetatud veri reeglina Eesti-siseselt kasutusele, siis luuüdi puhul elavad doonor ja patsient üle pooltel juhtudest erinevates riikides, rääkis TÜ Kliinikumi hematoloogia-onkoloogia kliiniku arst Ain Kaare.

Vereloome tüvirakkude (luuüdi) doonorite register on elektroonselt peetav andmebaas, kus säilitatakse registriga liitunud doonorite koesobivuse antigeenide tüpiseerimise tulemusi. "Seega varudest, kui sellisest, me rääkida ei saa," selgitas doktor Kaare, miks veredoonorluse kombel luuüdi tagavaraks ei koguta. On vaid kahendsüsteemis ülestähendatud arvude jada.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708