Vene advokaadi surmas kahtlustatakse vanglaarste

Korruptsiooni vastu võidelnud Vene
advokaadi Sergei Magnitski surma asjaolude uurimise käigus kuulasid
uurimisorganid üle taas kaks arsti, kirjutab
Postimees.

Butõrka vangla peaarstile Larisa Litvinovale ja samas vanglas töötanud Dmitri Kratovile on esitatud süüdistus surma põhjustamises hooletuse tõttu. Pole teada, millal Litvinova ja Kratov kohtu ette astuvad.

«Kriminaalasja uurimine pole lõpetatud ja kui on teisi Magnitski surmaga seotud isikuid, tuuakse ka nemad kohtu ette,» kommenteeris uurimiskomitee esindaja Vladimir Markin RIA Novosti vahendusel.

Uurijad kontrollivad ka seda, mis rolli mängisid 2009. aastal eeluurimisvanglas surnud 37-aastase Hermitage Capitali advokaadi surmajuhtumi puhul vanglavõimud ja varem Magnitski surma asjaolusid uurinud ametnikud.

Magnitski vahistati pärast seda, kui ta paljastas maksu- ja miilitsaametnike hiiglasliku maksupettuse. Süüdistus kuriteos esitati aga talle, mitte väidetavatele toimepanijatele ning Magnitski suri eeluurimisvanglas segastel asjaoludel.

Advokaadi surma uurimine on siiani veninud ning sellest on kujunenud Vene õiguskaitseorganite korrumpeerituse ja ebaõigluse sümbol. Seejuures andis Venemaa president Dmitri Medvedev 2009. aastal ise käsu Magnitski surma asjaolude uurimiseks.


Lisa kommentaar

  • Merike Kungla

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.