Autor: Triin Tabur • 28. november 2011
Ainult tellijatele

Tuvastati alkoholisõltuvust soodustav geen

Probleemsete alkoholipruukijate ajulaineid analüüsinud uurijad on avastanud geeni, mis võib alkoholi patoloogilise liigtarvitamisega seotud olla. Inimeste ajusid järjestikuste ülesannete lahendamise ajal skanninud uurijad avastasid mustrid, mis on suurema sõltuvusriskiga inimeste juures tavalised, vahendas Forte.

Tuli välja, et probleemsete alkoholipruukijate laste ajuaktiivsuse mustrid on samasugused, mis tähendab, et neil on tõenäoliselt sama suur risk kujuneda alkohoolikuteks. Texase biomeditsiiniuuringute instituudi töörühm tegi katseid 1064 USA elanikuga, kelle suguvõsades oli liigjoomist esinenud mitme põlvkonna vältel, vahendab The Daily Mail.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708