Autor: Triin Tabur • 2. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

700 inimese kiirtestimisel leiti 13-l HIV

Tänasel HIV-kiirtestimisel Tallinnas ja Narvas näitas 700 testitu seas 13 inimese proov tulemust "positiivne", kirjutas ERR.

Kiirtestimise korraldasid koalitsioon "Ettevõtted HIV vastu" eesotsas Swedbankiga, Tervise Arengu Instituut ja Eesti HIV-positiivsete võrgustik, teatas koalitsioon.

"Me oleme rahul, et testimas käis rekordarv inimesi. Teisalt on meil kahju, et inimesed vanuses 25 – 40, kes on täna kõige suurem riskigrupp, ei ole seni olnud kõige aktiivsemad testijad," ütles Tervise Arengu Instituudi vanemspetsialist Iveta Tomera. "13 positiivse vastuse saanute hulgast kaheksa olid juba teadlikud oma HIV-positiivse staatusest. Viis inimest said aga oma positiivsest staatusest teada esmakordselt."

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099