Autor: Triin Tabur • 8. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Irs: Andres Sell rikkus kogu Eesti arstkonna mainet

Ravimiameti hinnangul rikkus täna kohtus süüdi mõistetud Valga haigla ülemarst Andres Sell ebaseaduslike inimuuringute tegemisega kogu Eesti arstiteadlaste mainet, kirjutas postimees.ee.

Ravimiameti peadirektori asetäitja Alar Irs ütles, et ravimiamet ei näe Valga haigla ülemarsti süüdimõistmist kohtuvõiduna, sest sellise teo toimepanemine iseenesest on Eesti tervishoiusüsteemi ja arstiteadlaste mainet rängalt rikkuv juhtum ja seeläbi kaotus kõigile.

"Aga ravimiametil on hea meel, et tegu on saanud selge õigusliku hinnangu. Inimuuringu tegemine ilma katses osalejatele sellest rääkimata või nende nõusolekut küsimata on inimuuringute kõige põhilisema reegli eiramine," sõnas Irs. Tema sõnul on üksikute rikkumiste avalikustamine ja karistamine kinnitus, et patsientide kaitsmise mehhanismid töötavad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099