Autor: Merike Kungla • 21. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neste toetus hoiab Tallinna Lastehaigla reanimobiilid töös

Täna kogunesid kütusefirma Neste Eesti ja Tallinna Lastehaigla esindajad ühise laua taha edasist koostööd arutama. 19 aastat on kõik Tallinna Lastehaigla reanimobiilid sõitnud Neste kingitud kütusega – ja seda alates aastast 1992, kui haiglale kingiti esimene reanimobiil.

„Lastehaigla esimese reanimobiiliauto ehitasid ja sisustasid meie jaoks heategevuskampaania käigus Turu linna karavanerid,“ meenutab lastehaigla nõukogu esimees Merike Martinson. „Nemad palusid selle jaoks tasuta kütust AS-ilt Neste ja Neste juhtkond oli nõus. Kuid heategu jätkati. Arvestades, kuidas on tõusnud kütusehinnad, oleme oma kuldtoetajale maksma läinud miljoneid. Selle raha eest on aastatega hospitaliseeritud ligi 5000 üliraskes seisundis last.“

SA Tallinna Lastehaigla Toetusfondi juhataja Inna Kramer ütleb, et kui esimestel aastatel jäi Neste toetus 50 000 krooni piiresse, siis aasta-aastalt bensiinihinna tõustes see kasvas. „Näiteks ajavahemikul 2001–2011 spondeeris Neste haiglat 2 001 607 krooni eest,“ ütleb ta ja lisab, et kõik haigla reanimobiilid on muretsetud heade toetajate abiga ning on sümboolne, et ka nende igapäevane ülalpidamine toimub toetajate abiga.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099