Neste toetus hoiab Tallinna Lastehaigla reanimobiilid töös

Täna kogunesid kütusefirma Neste Eesti ja
Tallinna Lastehaigla esindajad ühise laua taha edasist koostööd arutama. 19
aastat on kõik Tallinna Lastehaigla reanimobiilid sõitnud Neste kingitud
kütusega – ja seda alates aastast 1992, kui haiglale kingiti esimene
reanimobiil.

„Lastehaigla esimese reanimobiiliauto ehitasid ja sisustasid meie jaoks heategevuskampaania käigus Turu linna karavanerid,“ meenutab lastehaigla nõukogu esimees Merike Martinson. „Nemad palusid selle jaoks tasuta kütust AS-ilt Neste ja Neste juhtkond oli nõus. Kuid heategu jätkati. Arvestades, kuidas on tõusnud kütusehinnad, oleme oma kuldtoetajale maksma läinud miljoneid. Selle raha eest on aastatega hospitaliseeritud ligi 5000 üliraskes seisundis last.“

SA Tallinna Lastehaigla Toetusfondi juhataja Inna Kramer ütleb, et kui esimestel aastatel jäi Neste toetus 50 000 krooni piiresse, siis aasta-aastalt bensiinihinna tõustes see kasvas. „Näiteks ajavahemikul 2001–2011 spondeeris Neste haiglat 2 001 607 krooni eest,“ ütleb ta ja lisab, et kõik haigla reanimobiilid on muretsetud heade toetajate abiga ning on sümboolne, et ka nende igapäevane ülalpidamine toimub toetajate abiga.
“Laste tervisesse investeerimine vajab pidevat tööd. Meie lapsed ei ole mitte ainult meie tulevik, vaid ka olevik – me kõik peame hoolitsema nende tervise eest nii palju kui vähegi saame.“

Neste Eesti peadirektori Ivar Kohvi sõnul on Tallinna Lastehaigla reanimobiilide kütusega toetamine nende jaoks pikk ja hea traditsioon, mida kindlasti soovitakse jätkata. “Leppisime kokku, et ka 2012. aastal sõidab reanimobiil Neste kütusega. Meil oli väga hea meel Lastehaigla juhtide käest kuulda, et oleme suutnud anda oma panuse Eesti laste elude päästmisse,” sõnas Kohv.

“Meie arvates ei ole tänapäeval ettevõtete ülesanne ainult kasumit teenida, vaid ka laiemalt ühiskonna arengusse panustada. Lisaks Tallinna Lastehaigla reanimobiilide toetamisele on Neste aastaid toetanud Rahvuskultuuri Fondi kaudu Eesti rahvakultuuri,” selgitas Kohv.

Tallinna Lastehaigla lastereanimobiiliteenistus teeb väljakutseid üliraskes seisundis patsientide juurde. Samuti on transporditud vastsündinuid Tallinna sünnitusmajadest Tallinna Lastehaigla vastsündinute osakonda. Ülejäänud sõitudest põhiosa moodustavad narkoosiga seotud uuringute transpordid – lastereanimobiili brigaad teeb ka plaanilised narkoosid lastele, mis on vajalikud näiteks magnetresonants-tomograafia või kompuutertomograafia läbiviimiseks.

Lisa kommentaar

  • Merike Kungla

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.