Lastehaigla kuulutab välja Tiit Kõuhkna preemia laureaadid

Tallinna Lastehaigla teeb tänasel
jõuluhommikul teatavaks aastapreemia laureaadid. Parima arsti preemiaga
kaasneb 1500, parima noorarsti ja õe preemiaga 1000 ja noorõe preemiaga 700 euro
suurune summa.

Juba üheksandat aastat on eraettevõtja Tiit Kõuhkna, kes on ka preemia mõtte algataja, seisnud isiklikult selle raha laekumise eest auhinnafondi.

„Kui tahame rahvana püsima jääda, peame panustama lastesse – väga heade lastearstide ja õdede tunnustamisega saame edendada ka laste tervist. Suure pere isana tean ma, mida tähendab väärt lastearst,“ ütleb ta.

Kõuhkna toonitab, et arsti- ja õepreemia pole siiski ainus lastega seotud heategevusprojekt, milles ta ühena kolmest Tallinna Lastehaigla Toetusfondi asutajaliikmest on osalenud. Ta on aidanud haiglat nii isiklikult kui oma ettevõtete kaudu. Muuhulgas on ta maksnud kinni operatsioone, mida haigekassa ei kompenseeri.

Tallinna Lastehaigla Toetusfondi juhataja Inna Kramer väljendab heameelt, et Tiit Kõuhkna on jätkanud preemia maksmist ka majanduslikult pingelisematel aegadel – aastatega on makstavad summad hoopis kasvanud.

Preemiakomisjoni liikmena on Kramer rahul ka selleaastaste laureaatide üle, sest komisjon langetas otsuse suhteliselt üksmeelselt ning kaalukeeleks oli nii kandidaatide panus teadustöösse, innovaatilisus, töökus kui isiksuseomadused.

Lisa kommentaar

  • Merike Kungla

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.