• 02.02.12, 13:03
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Euroopa Parlamendile ei tundu “madala rasvasisaldusega” märgid isuäratavad

Ettepanekut anda toiduainete tootjatele enam paindlikkust oma toodetele vähese rasva, suhkru või soolasisalduse märgete kandmiseks peeti praktiliselt otsustatuks seni, kuni eile parlamendi komisjon hääletas toiduainete teabe tähistuse muutmise vastu. Euroopa Parlamendi üldkogu hakkab küsimust arutama ilmselt 2.veebruaril.
Euroopa Komisjoni ettepanekul sooviti muuta viie aasta tagust regulatsiooni ning lisada uued teabekategooriad. Ettepaneku kohaselt võiks tootjad esitada pakenditel väiteid endisest vähemalt 15% väiksema rasva, soola või suhkrusisalduse kohta ning lisada ka märke “soolavaba”. Käesoleval ajal võib vähendatud sisalduse märke pakendile kanda vaid juhul, kui toiduaine sisaldab rasva, soola või suhkrut vähem, kui 30% algsest.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 27.06.25, 16:26
Kas Euroopa tervishoid suudab ajaga kaasas käia? Uuenduslik ravi vajab kiiremat teed patsientideni
OECD värskes aruandes „Health at a Glance 2024“ prognoositakse, et aastaks 2050 on Euroopa Liidus (EL) üle 65-aastaseid inimesi juba kolmandik elanikkonnast. Kui lisada sellele elustiiliga seotud riskitegurid ja sotsiaalmajanduslikud erinevused, on selge, et Euroopa peab kiiresti ajakohastama oma tervishoiusüsteeme, et parandada patsientide elukvaliteeti.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele