Euroopa Komisjoni ettepanekul sooviti muuta viie aasta tagust regulatsiooni ning lisada uued teabekategooriad. Ettepaneku kohaselt võiks tootjad esitada pakenditel väiteid endisest vähemalt 15% väiksema rasva, soola või suhkrusisalduse kohta ning lisada ka märke “soolavaba”. Käesoleval ajal võib vähendatud sisalduse märke pakendile kanda vaid juhul, kui toiduaine sisaldab rasva, soola või suhkrut vähem, kui 30% algsest.
Saksa parlamentäär Renate Sommer, kes on toiduainete tähistuse raportöör EPs ütles, et tema arvates kannab ettepanek vaid läbimüügi suurendamise eesmärki. "Kui me lubame edaspidi igasuguste tootja märgistuste kandmist toiduainetele, tekib selliseid väiteid aina juurde ning lõpuks ei suuda tarbijad enam erinevate väidete ja toiduainete tervislikkuse osas seisukohta võtta,” ütles Sommer.