Ainult tellijatele
Autor: Siret Trull • 2. veebruar 2012
Ainult tellijatele
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Parlamendile ei tundu “madala rasvasisaldusega” märgid isuäratavad

Ettepanekut anda toiduainete tootjatele enam paindlikkust oma toodetele vähese rasva, suhkru või soolasisalduse märgete kandmiseks peeti praktiliselt otsustatuks seni, kuni eile parlamendi komisjon hääletas toiduainete teabe tähistuse muutmise vastu. Euroopa Parlamendi üldkogu hakkab küsimust arutama ilmselt 2.veebruaril.

Euroopa Komisjoni ettepanekul sooviti muuta viie aasta tagust regulatsiooni ning lisada uued teabekategooriad. Ettepaneku kohaselt võiks tootjad esitada pakenditel väiteid endisest vähemalt 15% väiksema rasva, soola või suhkrusisalduse kohta ning lisada ka märke “soolavaba”. Käesoleval ajal võib vähendatud sisalduse märke pakendile kanda vaid juhul, kui toiduaine sisaldab rasva, soola või suhkrut vähem, kui 30% algsest.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708