Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Euroopa Parlamendile ei tundu “madala rasvasisaldusega” märgid isuäratavad
Ettepanekut anda toiduainete tootjatele
enam paindlikkust oma toodetele vähese rasva, suhkru või soolasisalduse märgete
kandmiseks peeti praktiliselt otsustatuks seni, kuni eile parlamendi komisjon
hääletas toiduainete teabe tähistuse muutmise vastu. Euroopa Parlamendi üldkogu
hakkab küsimust arutama ilmselt 2.veebruaril.
Euroopa Komisjoni ettepanekul sooviti muuta viie aasta tagust regulatsiooni ning lisada uued teabekategooriad. Ettepaneku kohaselt võiks tootjad esitada pakenditel väiteid endisest vähemalt 15% väiksema rasva, soola või suhkrusisalduse kohta ning lisada ka märke “soolavaba”. Käesoleval ajal võib vähendatud sisalduse märke pakendile kanda vaid juhul, kui toiduaine sisaldab rasva, soola või suhkrut vähem, kui 30% algsest.
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Liitu Meditsiiniuudiste iganädalase uudiskirjaga, et ükski oluline teema valdkonnas ei jääks märkamata.