Autor: Violetta Riidas • 13. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valvere välismaale tööle ei läheks

Saaremaalt pärit Eesti tuntud vähiarst ja Punase Risti teenetemärgi värske kavaler Vahur Valvere tunnistab, et ega tal olnud tookordses Kingissepa keskkooli mate-füssaklassis õppides küll kindlat kavatsust isa eeskuju järgida ja Tartusse meditsiini tudeerima minna. Pigem köitsid teda ajalugu, politoloogia ja muud humanitaarained, kirjutas Saarte Hääl.

"Kui nüüd päris aus olla, siis ega mul keskkoolis nii väga kindlat huviala välja kujunenud olnudki," räägib Vahur Valvere. "Koolis tegin pisut sporti ja ehkki õppisin matemaatika-füüsika eriklassis, tundsin pigem suuremat huvi humanitaarvaldkonna vastu. Mind köitsid ajalugu, politoloogia ja üldse välispoliitika."

Miks siis lõpuks langes liisk ikkagi arstiteaduse kasuks? Vahur Valvere ise arvab, et võib-olla mängis siin tõepoolest teatud rolli ka isa eeskuju. Oli ju Ülo Valvere Saaremaal ja kogu Eestis tuntud kirurg ja vähiarst. "Kuid tagantjärele mõeldes polnud ju tookord, 1970. aastate keskpaiku ka muud alternatiivi – politoloogiat õppida ei olnud Nõukogude Liidus üldse võimalikki," meenutab ta. "Pealegi olid mul keskkooli lõpus juba tekkinud probleemid seljaga. Mäletan, et olin otsuse tegemise ajal, et kuhu ikkagi edasi õppima minna, seljahaigusega Kuressaare haiglas, ja eks ma seal selle otsuse tegingi." Vähiarstil Vahur Valverel (vasakul) on rohkesti häid tuttavaid kogu maailma meditsiiniringkondades. Pildil on ta koos Indiana ülikooli professori Lawrence Einhorniga, kes omal ajal ravis terveks jalgrattur Lance Armstrongi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099