Autor: Violetta Riidas • 6. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ema rasedusaegne menüü mõjutab lapse tervist kogu elu  

Ameerika Ühendriikide eksperimentaalse bioloogia liitude föderatsiooni ajakirja The FASEB Journal augustinumbris ilmunud uurimus annab mõista, et teie stressipõhistes tervisehäiretes võib olla oma roll sellel, mida teie ema raseduse ajal sõi — või ei söönud.

Aruanne näitab, et koliini manustamine määral, mis on suurem üldiselt raseduse ajal soovitatavast määrast, võib parandada lapse stressitaluvust. Taoline tulemus johtub epigeneetilistest muudatustest, mis toovad pikas perspektiivis kaasa kortisoolitaseme alanemise. Epigeenetilised muudatused mõjutavad geenide funktsioneerimist ka siis, kui geen ise ei muutu. Kortisoolitaseme alandamine on aga oluline, kuna kõrge kortisoolitase seondub terve hulga probleemidega vaimse tervise häiretest ainevahetuse ja südame-veresoonkonna haigusteni, vahendab Medical Xpress.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099