Autor: Siret Trull • 11. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kanada professor peab Tartus loengu seljaajutraumadest

Kolmapäeval, 12. septembril peab Kanada Briti Columbia Ülikooli seljaajutrauma hinnatud spetsialist Andrei Krassioukov Tartus loengu „Autonoomsest düsrefleksiast seljaajutrauma järgselt“.

Professor Krassioukov on tunnustust leidnud kui Vancouveri Uuringute Osakonna seljaajutrauma spetsialist ja närviarst ning Briti Columbia Ülikooli meditsiiniprofessor. Eestis esineb ta suurele publikule ja avalikult esimest korda., pärast 80. aastate lõpus Eestist emigreerumist.

Professor Krassioukovi Eestisse kutsunud Adeli Eesti Rehabilitatsioonikeskuse asutaja ja taastusraviarst Riina Kallaste selgitab ürituse olulisust: „Eestis on igal aastal kümneid uusi seljaajutrauma juhte. Inimesed ei tea, et seljaaju kahjustus mõjutab lisaks jäsemetele ka väga palju siseelundkonna tööd – kahjustuse tagajärjel võib tekkida probleeme südametegevusega, vererõhuga, hingamisega.. Krassioukov on omaala spetsialist maailmas ja oskab rääkida, kuidas antud trauma korral elukvaliteeti parandada ja hoida.“

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099