Autor: Violetta Riidas • 28. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koort: streigi ajal võtame vastu neli tundi

Perearstid küll ei streigi, kuid ka nende vastuvõtuaeg streigi ajal lüheneb, kirjutas Tarbija24.

«Tegelikult maksab haigekassa perearstidele nelja tunni vastuvõtuaja eest päevas, millega me ilmselgelt ei saa enam hakkama. Vajame hädasti lisatööjõudu, » selgitas Merekivi perearstikeskuse arst Iris Koort. «Suurem osa meist, tublimad, vastutustundlikumad ja vastutulelikumad  võtavad haigeid vastu kuus kuni seitse tundi,» lisas ta. 

Arstide streigi ajal peavad  perearstid täpselt neli tundi vastuvõttu päevas, ehk täpselt selle aja, mida rahastab haigekassa. Keskused on avatud kaheksa tundi päevas ja ägeda haigusega patsiente hätta ei jäeta. «Meiepoolse toetusaktsiooni eesmärk on  juhtida tähelepanu arstide tööaja normeerimise vajadusele,» rääkis arst.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099