Autor: Triin Tabur • 3. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kork: haiglate nõukogud pole praegusel kujul tõhusad

Arstide liidu juht Andres Kork vastas täna Postimehe arvamusportaali lugejate küsimustele streigi- ja meditsiinisüsteemi teemadel.

Mille-kelle arvelt peaks arstide palku tõstma, mis on Eesti keskmisega võrreldes väga suured? Õpetajate, politseinike, lastetoetuste?

OECD statistika andmetel on eesti arsti palk 1,65 riigi keskmist palka, millega me oleme OECD riikide seas Ungari (1,4 korda) järel eelviimasel kohal. WHO poolt tehtud meie tervishoiusüsteemi analüüsis rõhutati süsteemi alafinantseeritust ja soovitati leida täiendavaid tuluallikaid näiteks kapitalimaksudest, alkoholi- ja/või tubakaktsiisisist jne. Toetan WHO seisukohta, et patsientide omaosalus on Eestis liiga suur ja seda ei tohiks tõsta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099