Autor: Triin Tabur • 15. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rinnakabinetti saab patsient tulla ka saatekirjata

Põhja-Eesti Regionaalhaigla avas septembri keskel Mustamäe haiglahoone X-korpuse radioloogiakeskuses rinnakabineti, kuhu patsient saab nõustamisele minna ka arsti saatekirjata, teavitas PERH.

„Püüame luua omalaadset rinna teabetuba, kust saab rinnaküsimustes asjalikku infot. Rinnakabineti loomisega astume sammu patsiendile lähemale – teeme talle juurdepääsu nõustamisele võimalikult lihtsaks," rõhutas radioloogiakeskuse juhataja ning rinnakabineti loomise üks initsiaator doktor Maret Talk.

Talk viitas, et Eestis toimib rinnavähi sõeluuring, mis on väga vajalik, ent samas näitab haigestumise vanuseline statistika, et rindu peaks kontrollima olulisemalt laiemas eagrupis kui seda tänane skriining võimaldab.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099