Autor: Violetta Riidas • 12. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivas: Tallinn ei ole hooldusravi rahastamist vajalikuks pidanud

Viktor Vassiljev päris riigikogus sotsiaalminister Taavi Rõivaselt aru hooldusravi rahastamise kohta. 

Viktor Vassiljev: Eestis on viimase kümne aasta jooksul haiglaid ainult suletud. Aga siiski, eelmise aasta juunis avati Tallinnas uus ja igati kaasaegne tervishoiuasutus – Lääne-Tallinna Keskhaigla Haabersti Hooldusravikliinik. Kuna ma olen taolisi raviasutusi näinud igal pool maailmas, siis võin kinnitada, et see on tõesti kaasaegne, ta on hea ja vastab kõigile nõutud kriteeriumidele.

Aga probleem on selles, et hooldusravikliinik ei saanud vajalikku finantseerimist. Nimelt, kui kliinikut ehitati, siis kui ta sai valmis, oli planeeritud ja on olemas 150 voodikohta ja selle maksumuseks oli 4,6 miljonit eurot. Võeti 3,1 miljonit eurot laenu Euroopa Regionaalarengu Fondist. Kui abi saadi, siis anti Vabariigi Valitsuse tasemel Euroopa Liidule lubadus, et kliinik saab oma tegevuseks finantseeringu. Praegu on olukord selline, et finantseeritud on 53% voodidest. Küsimus on selles, kas ravijärjekorras olevad inimesed saavad petta või saab petta Euroopa Liit või kuidas tagatastatakse see abi, kui seda hakatakse nõudma, või mis iganes juhtub. See arupärimine sai esitatud jaanuarikuus. Praegu on juba märts, natukene on asjad edasi liikunud. Kui me arupärimise esitasime, siis oli teada, et käesoleva aasta esimeses kvartalis finantseerib haigekassa Haabersti hooldusravikliiniku 56 voodikohta. Käesoleva aasta esimeses kvartalis. Praeguseks on asjad natuke muutunud ja aasta lõpuni finantseeritakse 83 kohta, see on umbes pool, see on 53% kohtadest, ülejäänud kohad on finantseerimata.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099