Autor: Siret Trull • 29. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kadri Lillemäe: Lähtetoetuse taotlemine lihtsamaks

Umbes aasta tagasi jõustus sotsiaalministri määrus, millega võimaldati maksta residentuuri lõpetamise järgselt maapiirkondadesse tööle asuvatele eriarstidele kuni 15 000 euro suurust ühekordset toetust. Kahjuks päädis esmapilgul positiivsena näiv muudatus vaid ühe taotluse esitamisega, kirjutab Eesti Nooremarstide Ühenduse juhatuse liige Kadri Lillemäe.

Eesti Nooremarstide Ühendus (ENÜ) näeb vähese huvi põhjusena muuhulgas liiga karme tingimusi taotlejale. Seetõttu töötasime koos Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi (EAÜS) esindajatega välja muudatusettepanekud, mille esitasime Sotsiaalministeeriumile käesoleva aasta alguses. Vastav tervishoiuteenuste korraldamise seaduse muutmise eelnõu võeti seadusena vastu Riigikogus 22.mail. Mis aga muutub siis noore arsti jaoks ja kas muudatuste sisseviimisel võiks oodata taotlejate arvu suurenemist?

Kui algselt oli toetust võimalik taotleda kohalikku või üldhaiglasse tööle asumisel, perearstide puhul väljapoole Tartu- või Harjumaad, siis nüüd lisati haiglate loetellu keskhaiglad, mille tervishoiuteenuse osutamise reaalne tegevuskoht asub väljaspool Tallinna ja Tartut. Selle muudatusega loodetakse motiveerida noori arste tööle asuma ka Ida-Viru Keskhaiglasse või Pärnu haiglasse, kus samuti on neist puudus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099