Autor: Violetta Riidas • 16. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Innovaatilised ravimid peavad muutuma Eestis kiiremini kättesaadavaks

Ravimitootjate Liit korraldab täna, 16. augustil ümarlaua „Innovatsiooni kättesaadavus Eestis – originaalravimitest  geneerikuteni", mille eesmärk on otsida lahendusi, kuidas muuta innovaatilised ravimid Eestis senisest oluliselt kiiremini kättesaadavaks. Ümaralaual osalevad kõik osapooled: sotsiaalminister Taavi Rõivas, Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross, Ravimitootjate Liidu juhataja Riho Tapfer ning arstid. 

„Töötame pidevalt selle nimel, et uued ravimid jõuaks rutem Eestis turule ning ravimite kättesaadavus paraneks,“ lausus sotsiaalminister Taavi Rõivas. „Soovime, et innovaatilised ja samas turvalised ravimid jõuaksid Eesti inimeseni ning aitaksid hoida ja parandada meie elanike tervist.  Väikese riigina seisab meie ees mitmeid väljakutseid. Üha parema ja tihedama omavahelise koostööga on võimalik jõuda lahendusteni, mis uued ravimid patsientidele kättesaadavaks teeksid ka piiratud rahaliste võimaluste tingimustes,“ lisas Taavi Rõivas.   

Haigekassa juhatuse esimehe Tanel Rossi sõnul on oluline, et ravimite rahastajad säilitaksid nõudlikkuse ravimitest saadava kasu ja nende maksumuse tasakaalu suhtes. Ta ütles, et ravimikulud on üheks kiiremini kasvavaks kululiigiks haigekassa eelarves. Sama olukord on ka teistes arenenud riikides ja seetõttu on rahvusvaheliselt järjest aktuaalsem ratsionaalne ravimikasutus ja uute tehnoloogiate hindamine.  

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099