Autor: Siret Trull • 28. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haigekassa ootab liituma elektroonse töövõimetuslehe teenusega 

Haigekassa on käivitanud teenuse, mis muudab töövõimetushüvitise maksmiseks vajaliku andmevahetuse elektroonseks. Tänu uuele teenusele saavad inimesed töövõimetushüvitised edaspidi kätte kiiremini ning andmete edastamine on lihtsam ka tööandjatele.

Haigekassa juhatuse esimees Tanel Rossi sõnul on e-teenuste arendamine haigekassa lähiaastate üks prioriteete, mille eesmärgiks on suurendada nii tegevuste efektiivsust kui ka pakutavate teenuste kvaliteeti. „E-TVL ehk elektroonne töövõimetusleht  muudab hüvitiste menetlemise varasemast oluliselt lihtsamaks. Tööandjad säästavad töövõimetuslehtede edastamisest tulenevat ajakulu ning töötajad saavad hüvitise kätte senisest kiiremini,“ sõnas Ross.

Paberivabale andmevahetusele üleminekut võimaldav seadusemuudatus jõustub 1. jaanuarist 2014, mil teenus muutub avatuks kõigile tööandjatele. Ka praegu on võimalik töövõimetuslehti haigekassale elektroonselt esitada. Selleks tuleb  sõlmida haigekassaga andmevahetuse leping, mis annab  tööandjale õiguse riigiportaali www.eesti.eekaudu oma töötajate töövõimetuslehtede andmeid vaadata ja haigekassale edastada. Teenuse kasutamise juhendiga on võimalik tutvuda haigekassa kodulehel. Lepingu sõlmimise soovi korral tuleb tööandjal esitada taotlus haigekassale. Täiendavatele küsimustele vastab haigekassa infotelefon 16 363.  

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099