• 03.09.13, 08:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Molekulaarne meetod täiendab allergia diagnostikat

Toiduallergia on jätkuvalt sagenev probleem kogu maailmas. Euroopas on toiduallergiat enam kui 17 miljonil inimesel ja toiduallergia levimus on 2-8%.
Potentsiaalselt allergeenseks on hinnatud enam kui 170 toiduainet. Piirkonniti toiduallergeenid erinevad, kuid nn põhilisteks allergeenideks on lapseeas piim, muna, teraviljad, soja, pähklid ja täiskasvanutel pähklid, arahiis, muna, aed- ja puuviljad, kala, koorikloomad. Allergeenideks on küllalt tihti ka seller, sinep, seesam ning reaktsioonide põhjustajateks toidus leiduvad lisaained. 

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele