• 03.09.13, 08:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Molekulaarne meetod täiendab allergia diagnostikat

Toiduallergia on jätkuvalt sagenev probleem kogu maailmas. Euroopas on toiduallergiat enam kui 17 miljonil inimesel ja toiduallergia levimus on 2-8%.
Potentsiaalselt allergeenseks on hinnatud enam kui 170 toiduainet. Piirkonniti toiduallergeenid erinevad, kuid nn põhilisteks allergeenideks on lapseeas piim, muna, teraviljad, soja, pähklid ja täiskasvanutel pähklid, arahiis, muna, aed- ja puuviljad, kala, koorikloomad. Allergeenideks on küllalt tihti ka seller, sinep, seesam ning reaktsioonide põhjustajateks toidus leiduvad lisaained. 

Seotud lood

Uudised
  • 28.02.14, 09:25
Algab õietolmuallergia hooaeg  
  • ST
Sisuturundus
  • 21.11.25, 10:05
Hilja alustada? Arstid kutsuvad üles teadlikumale pereplaneerimisele
14. novembril toimus Tallinnas Mövenpicki konverentsikeskuses Eesti Viljatusravi ja Embrüoloogia Seltsi sügisseminar „Kuidas viljakuskell tiksub?“. Konverentsil osales sadakond meditsiinitöötajat - kokku olid tulnud naistearstid, viljatusraviga seotud spetsialistid ja reproduktiivmeditsiiniga seotud teadlased.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele