Autor: Siret Trull • 1. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Asutati Eesti Regeneratiivse Meditsiini Selts

Laupäeval, 28. septembril asutati Eesti Regeneratiivse Meditsiini selts eesmärgiga arendada ja tutvustada Eestis taastava meditsiini ravivõimalusi, eelkõige rakuravi. Seltsi 29 asutajaliikme seas on nii Eesti kliinikuid, teadlasi, arste, meditsiini ja bioloogia valdkonna spetsialiste kui ka teiste erialade asjatundjaid ja ettevõitjaid.

„Eesti Regeneratiivse Meditsiini seltsi asutamine on loomulik ja vajalik jätk uutele arengutele Eesti meditsiinis, eelkõige just rakuravi suundade arenemisele. Uue ajastu meditsiin on personaalne ja loodud seltsi kaudu soovimegi tutvustada regeneratiivse meditsiini võimalusi, et pakkuda patsientidele varasemast efektiivsemat ja personaalsemat ravi,“ ütles Eesti Regeneratiivse Meditsiini Seltsi asutaja- ja juhatuse liige doktor Andrus Loog.

„Regeneratiivne meditsiin on kindlasti ravivõtete tulevik, näiteks võimaldab rakuravi võtta patsiendilt endalt pärinevad ehk autoloogilised regeneratiivsed rakud, mis istutatakse organismi haigesse piirkonda, kus need hakkavad kudesid ja organeid parandama. Sel viisil on meil juba õnnestunud eesti inimesi aidata ja loodame südamest veelgi edulugusid. Selleks on aga vaja ravivõimalusi patsientidele ja ka laiemale avalikkusele tutvustada – inimesed peavad teadma, millised võimalused neil on,“ ütles seltsi asutaja- ja juhatuse liige doktor Andrus Loog.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099