• 31.10.13, 13:46
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Geneetika võib mõjutada punase liha tarbimise ja soolevähiriski vahelist seost

Spetsiifiline geenivariant aitab seletada tõsiasja, miks seostub punase ja töödeldud liha söömine soolevähi kõrgenenud riskiga, kirjutas ERR Teadusuudised.  
Uuring käsitles enam kui 9 000 kolorektaalvähi patsienti ja sama suurt hulka terveid inimesi. Seejuures õnnestus teadlastel leida oluline seos geneetilise variatsiooni rs4143094 ning töödeldud liha tarbimise vahel. Vastav geenivariant asub GATA3 geenis.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 24.11.25, 09:55
Patsiendikindlustuse täiendav valik: maailmas tuttav mudel on lõpuks Eestis
Kui aasta tagasi oli patsiendikindlustuse valik Eestis piiratud vaid ühe, juhtumipõhise lepinguga, siis nüüd on kindlustusmaakleri Northern1 international insurance brokers OÜ eestvedamisel turule jõudnud uus konkureeriv lahendus. See vastab Eesti õigusruumi nõuetele, tugineb rahvusvaheliselt tunnustatud nõudepõhisele mudelile ja loob kauaoodatud valikuvõimaluse.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele