• 31.10.13, 13:46
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Geneetika võib mõjutada punase liha tarbimise ja soolevähiriski vahelist seost

Spetsiifiline geenivariant aitab seletada tõsiasja, miks seostub punase ja töödeldud liha söömine soolevähi kõrgenenud riskiga, kirjutas ERR Teadusuudised.  
Uuring käsitles enam kui 9 000 kolorektaalvähi patsienti ja sama suurt hulka terveid inimesi. Seejuures õnnestus teadlastel leida oluline seos geneetilise variatsiooni rs4143094 ning töödeldud liha tarbimise vahel. Vastav geenivariant asub GATA3 geenis.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 27.06.25, 16:26
Kas Euroopa tervishoid suudab ajaga kaasas käia? Uuenduslik ravi vajab kiiremat teed patsientideni
OECD värskes aruandes „Health at a Glance 2024“ prognoositakse, et aastaks 2050 on Euroopa Liidus (EL) üle 65-aastaseid inimesi juba kolmandik elanikkonnast. Kui lisada sellele elustiiliga seotud riskitegurid ja sotsiaalmajanduslikud erinevused, on selge, et Euroopa peab kiiresti ajakohastama oma tervishoiusüsteeme, et parandada patsientide elukvaliteeti.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele