• 13.11.13, 14:22
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Brokoli aurutamine säilitab köögivilja potentsiaalse vähivastase jõu

On hästi teada, et toiduvalmistamisviis võib muuta köögiviljade vähivastaseid omadusi.
Ristõielised köögiviljad, sh brokoli on ühendi sulforafaan headeks allikateks. Tegemist on taimse ainega, millel on laborikatsetes näidatud tugevaid vähivastaseid omadusi. Siiski on teada, et sulforafaani moodustumiseks on brokolis vajalik ensüüm mürosinaas. Kui see ensüüm on hävinenud, siis seda tervisele kasulikku ühendit ei teki, vahendasid ERR teadusuudised.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele