Autor: Siret Trull • 13. november 2013
Ainult tellijatele

Brokoli aurutamine säilitab köögivilja potentsiaalse vähivastase jõu

On hästi teada, et toiduvalmistamisviis võib muuta köögiviljade vähivastaseid omadusi.

Ristõielised köögiviljad, sh brokoli on ühendi sulforafaan headeks allikateks. Tegemist on taimse ainega, millel on laborikatsetes näidatud tugevaid vähivastaseid omadusi. Siiski on teada, et sulforafaani moodustumiseks on brokolis vajalik ensüüm mürosinaas. Kui see ensüüm on hävinenud, siis seda tervisele kasulikku ühendit ei teki, vahendasid ERR teadusuudised.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708