Autor: Violetta Riidas • 16. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arstid ootavad sel aastal reforme

Nii eri- kui ka perearstide esindajate arvates oleks 2014. aastal vaja luua tervik­likud reformikavad tervishoiu korraldamisel ning neid seejärel ka täide viia.

“Peamine muudatus, mis 2013.  aastal tervishoius toimus, oli üld- ja kohalikes haiglate arstide keskmise vanuse tõus keskmiselt aasta võrra,” märkis Eesti Arstide Liidu president Andres Kork konverentsil Meditsiin 2014 irooniliselt. Ta lisas, et kuigi muudatustest on palju juttu, ei ole tegelikult midagi toimunud.

Ta ütles, et ümberkorraldused eriarstiabi, perearstisüsteemi ja kiirabi korralduses on seotud ning neid ei saa teha eraldi. Eriarstiabi korraldamisel tuleb lähtuda erialade arengukavadest. Kitsamate teemadena, millega uuel aastal kindlasti tegeleda tuleks, nimetas Kork muu hulgas koormusnormid ja tööseaduse täitmise vajalikkuse.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708