Autor: Siret Trull • 30. jaanuar 2014
Ainult tellijatele

Miks osa ravimeid siit viiakse?

Kuigi ravimite paralleelkaubandus ei ole Eesti ravimiturul mastaapne probleem, näevad tootjad, et aeg-ajalt tekkivaid ravimite puudujääke oleks võimalik vältida. Selleks peaks esma­se müügiloa hoidjaid nii paral­leelekspordist kui ka -impordist alati teavitama.

2009. aasta juunis tegi WHO otsuse kuulutada välja gripiviiruse A/H1N1 pandeemiaohu kuues aste. Seagrippi oli selleks hetkeks nakatunud 74 riigis ligi 30 000 inimest, kellest 141 surid ning kardeti, et sea­gripp võib väljuda kontrolli alt, nõudes sadade miljonite inimeste elu. Riigid hakkasid kokku ostma gripivaktsiini ja õhutasid inimesi end vaktsineerima. Vaktsineerimata inimesed vajavad haigestumisel aga ravi ning seetõttu tekkis üle maailma suurenenud nõudlus ka gripi­ravimi järele.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708